‘Mijn stage bij Dijkhof Bouw’

Ruben Jansen heeft voor zijn opleiding 2 keer stage gelopen bij Dijkhof Bouw. De eerste stage als timmerman op de bouw en de tweede stage op kantoor. Hieronder vertelt hij zijn ervaringen over de laatste stage.

De afgelopen 10 weken heb ik op de maandag, dinsdag en vrijdag stage gelopen voor mijn opleiding Bouwkunde bij het bouw bedrijf Dijkhof bouw.
Hier heb ik meegelopen met Marieke Rijnhout, zij is de KAM-coördinator binnen het bedrijf. Ik heb vorig jaar ook al een timmer stage gelopen aan de Grote Wetering in Klarenbeek.

Voordat ik aan mijn stage ben begonnen moest ik alvast gaan kijken naar wat mijn opdrachten waren. Ik moest een werkplekinspectie uitvoeren, een toolbox presenteren voor de timmerlieden en het beheer gedeelte.

De eerste paar weken was het vooral meekijken met Marieke wat al haar taken waren en haar helpen waar het kon. Ik ben bij interne audits en verschillende overleggen aanwezig geweest. Daarnaast ben ik bezig geweest met het maken van een toolbox, over elektriciteit. Dit was voor mij ook een schoolopdracht. Marieke en ik bezochten samen veel bouwplaatsen; dit om te bekijken of er veilig gewerkt werd en we hier werkplekinspecties gingen lopen. Marieke vroeg aan mij of ik ook bezig wilde gaan om een filmpje te maken voor Dijkhof bouw bij de VGM instructie voor nieuwe medewerkers.

De afgelopen 10 weken heb ik het naar mijn zin gehad en veel nieuwe taken gekregen die ik nog niet kende of gedaan had. Ik wil graag Marieke nogmaals bedanken voor de leuke tijd die ik heb gehad bij Dijkhof bouw en alle andere leuke collega’s.

Datum

10.03.2022

Deel dit artikel