Kasteel Wijchen geopend!

Trots en met passie voor het vak hebben we afgelopen anderhalf jaar mogen werken aan een uniek renovatieproject: Kasteel Wijchen. Afgelopen vrijdag was de officiële opening. Genodigden konden met eigen ogen het prachtige resultaat bewonderen. Met de onthulling van het beeld van Willem-Alexander door Burgermeester Marijke van Beek en plaatsvervangend voorzitter Jan Tap van de gemeenteraad is het kasteel officieel geopend.

Het kasteel heeft een grondige renovatie ondergaan. Zo heeft de binnenplaats een unieke glazen overkapping gekregen. Hierdoor is dit een volwaardige ontvangstruimte geworden voor het kasteel, het VVV informatiepunt en bijeenkomsten.

De kelders zijn uitgediept en toegankelijk gemaakt voor bezoekers om zo de historische vondsten te bewonderen. Ook heeft het kasteel een bouwtechnische opfrisbeurt gekregen en alles weer prachtig ingericht.

Vanaf morgen is Kasteel Wijchen voor het grote publiek te bezichtigen. Op 27 februari zullen ook de deuren van Museum Kasteel Wijchen weer geopend worden.

Lees meer over de opening op de website van Gemeente Wijchen

Datum

31.01.2022

Deel dit artikel