‘De pakketbezorger die timmerman werd’

Wat een mooi artikel van Bouwmensen over onze leerling Arjan! Wij zijn al jaren een leerbedrijf voor Bouwmensen Apeldoorn. Veel collega’s zijn Arjan voorgegaan en zijn inmiddels in vaste dienst bij ons. Momenteel hebben wij 4 leerlingen van Bouwmensen en wordt dit maandag uitgebreid met nog een nieuwe leerling.

Tien jaar lang was Arjen Prinsen medewerker van een bezorgdienst en leverde hij dagelijks hang- en sluitwerk af. Zodoende kwam hij ook bij veel bouwbedrijven over de vloer, onder meer bij Dijkhof Bouw in Klarenbeek. De Rhedenaar heeft zich inmiddels omgeschoold en werd zij-instromer in de bouw. Arjen, lachend: “Het grappige is dat ik nu geen pakketjes meer bezorg bij Dijkhof, maar er wérk.”

Arjen reed tien jaar “op de bus” zoals hij het zelf uitdrukt. “Ik had de gelegenheid om overal eens goed rond te kijken op de bouwplaatsen en ik vond het reuze interessant wat daar allemaal gebeurde. Ervaring als bouwvakker had ik toen nog niet maar ik kon wel met gereedschap overweg. Zo timmerde ik wel eens iets in elkaar voor mijn vriendin, die in de interieurinrichting werkt. Op een gegeven moment kwam er op mijn werk een reorganisatie en moest ik iets anders zoeken. Toen dacht ik meteen aan de bouw. Om aan de slag te kunnen gaan, moest ik natuurlijk wel papieren hebben. Hiervoor heb ik contact opgenomen met Bouwmensen Apeldoorn. Na een aantal gesprekken en oriëntatiedagen in de opleidingswerkplaats hebben zij een opleidingstraject voor mij uitgezet en besloot ik meteen te beginnen. Inmiddels heb ik vorig jaar het diploma voor niveau 2 gehaald en mag ik me nu officieel timmerman noemen. ik ga nu door voor niveau 3.”

Machtig mooi werk!
Arjen wordt ingezet bij diverse projecten in de regio. trots vertelt hij over de werkzaamheden die hij uitvoert in het kasteel in Wijchen. “Machtig mooi werk. Zo’n oud gebouw heeft heel veel bijzondere hoeken en gaten. Je kunt er als bouwvakker meer van jezelf in leggen dan bij nieuwbouw. Bij nieuwbouw verloopt het werk veel strakker en werk je meer volgens schema’s, maar in een oud gebouw wordt meer van je eigen inzicht gevraagd. Je komt steeds weer verrassingen tegen. Ik vind het erg leuk om aan een restauratieproject te werken en het vak te leren. Ik heb inmiddels al veel ervaring opgebouwd en haal veel voldoening uit mijn werk. Mijn collega’s zien me als volwaardig en ik voel me echt opgenomen in het team.”

Bron: Bouwmensen

Datum

25.01.2022

Deel dit artikel