‘Bewoners renovatie Hoge Wickstraat te Oosterhout zitten er warmpjes bij met de kerst’

Het afgelopen half jaar hebben wij in een pilotproject voor @Woonstichting Valburg in het kader van het klimaatakkoord, 9 woningen aan de Hoge Wickstraat in Oosterhout gerenoveerd. Het doel hierbij was de warmte- / energievraag in de woningen terugdringen en de woningen voorzien van mechanische ventilatie met WTW-unit.

In het kort de werkzaamheden:

  • Alle gevelkozijnen vervangen (Concept III @Dijkhof Kozijnen). De nieuwe kozijnen waren vanaf fabriek voorzien van HR+++ triple beglazing.
  • De daken vervangen door een prefab kap van @Hendriksten Prefab met nieuwe dakpannen en dakrand- en gootbetimmeringen.
  • Gevelherstel en na-isoleren van de kruipruimtes en gevels(@Takkenkamp).
  • MV / WTW – installatie aangebracht (@Hullenaar Balk).
  • Keimwerk plint en voordeur’omlijsting’ (@Schildersbedrijf Harry Mattijssen).

De bewoners hebben de renovatiewerkzaamheden dapper doorstaan en zijn erg blij met het eindresultaat. Als dank voor hun gastvrijheid en ter afsluiting van het project en jaar hebben Woonstichting Valburg en wij, deze week de bewoners verrast met een kerst- / boodschappenpakket. Zij kunnen hier nu van gaan genieten in een energiezuinige woning met een aangenaam binnenklimaat. De reacties waren super leuk en varieerden van “We zullen jullie missen in de straat.”, tot “Wat maken jullie er toch een feestje van!”

Via deze weg willen bij de betrokken partijen, de bewoners en Woonstichting Valbrug nogmaals bedanken voor de prettige samenwerking. We kijken terug op een mooi project en kijken uit, naar het in de komende jaren, samen onderhanden nemen van de volgende woningen.

Datum

23.12.2021

Deel dit artikel